Garden
Eggen ligger ca 700 moh i den vakre fjellbygda Vingelen i Tolga kommune. Eggen er en gammel slektsgard fra 1730 og har vært i familiens eie siden.
I 1990 overtok Liv Bjørnstad og Ola Eggen garden. De begynte med omlegging til økologisk drift i 1991 og ble godkjent som økologisk gardsbruk i 1995. I 1994 bygde de seter der kua er om sommeren. Kua beiter da i utmarka nær Forollhogna Nasjonalpark.
I 2012 flyttet sønnen Marius og samboeren Lotte hjem, og Marius overtok gardsdrifta fra 2013.
Ysteriet
Eggen Gardsysteri ble etablert i 2001 av Liv og Ola. Ysteriet er bygd vegg i vegg med fjøskjøkkenet. Mjølka pumpes direkte fra mjølktanken og over i ystekaret. Mjølka pasteuriseres før den blir til Fjellost, Fjellblå, Eggen spesial, Fjellgo’ og salatost. I tillegg lages det noen lokale tradisjonsprodukter som gubb og mølske. Det legges stor vekt på håndtverket i vår osteproduksjon. Eggen Gardsysteri har mottatt flere priser for sine produkter, sist gull for Fjellblå og sølv for Fjellgo’ i World Cheese Awards 2017 i London.
Produksjonen har vært økologisk godkjent siden 2001. I tilknytning til ysteriet er det en liten gardsbutikk som er åpen om sommeren. Mesteparten av produksjonen selges gjennom Rørosmat. I tillegg deltar vi på noen messer og har åpen gardsbutikk om sommeren.